Referenties


Terug

Asbestsanering en Lightroof dakrenovatie te Wijster

Het dak van deze ligboxenstal was voorzien van asbest golfplaten, in totaal ca. 1.300 vierkante meter. Wij hebben middels het Rennova Renovatie Concept het totale plan verzorgd. Dus van advies tot en met de oplevering.
Deze asbesthoudende golfplaten zijn middels asbestsanering verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe dak is voorzien van ca.800 vierkante meter Heatguard 100 lichtplaten en 500 vierkante meter asbest vrije golfplaten langs de zij- en onderkant. Tevens hebben wij de oude koepelnok van de stal vervangen door een open nok. Ook de asbethoudende kopgevels hebben wij gesaneerd. Hiervoor potdeksel gevelbeplating met houtstructuur inclusief het benodigde zetwerk gemonteerd. Tevens hebben we de windveren vervangen door zetwerk windveren.

De klant was dik tevreden!

Het dak van deze stal in Wijster is voorzien van onze speciale Heat Guard 100 (warmtewerende lichtplaten) dakplaten gecombineerd met vezelcement golfplaten. Het middelste -dat bijna driekwart van het dak beslaat- is één grote lichtstraat. Een oppervlak van maar liefst 800 vierkante meter. De Heat Guard platen zijn 3-wandig. De lichtplaten zijn voorzien uv-werende coating en er is een aluminium stof in verwerkt. De warmtewerende lichtplaten hebben een isolerende werking doordat er 2 luchtkamers in zitten. Er ontstaat geen condensvorming doordat de lichtplaten 3-wandig zijn. Door toepassing van het light-roof ontstaat er meer natuurlijke lichtinval in de stal, waardoor het dierenwelzijn en bioritme zal verbeteren. Ook het welzijn van de veehouder is verbeterd omdat er meer licht en lucht in de stal is ontstaan.