Lightroof dakrenovatie


Terug

Lightroof dakmontage te Delden

Het dak van deze ligboxenstal was voorzien van asbest golfplaten, in totaal 1.350 vierkante meter. Deze golfplaten zijn middels asbestsanering verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe dak is voorzien van ca.1.000 vierkante meter Heatguard 100 lichtplaten en 370 vierkante meter asbest vrije golfplaten langs de zij- en onderkant. Tevens hebben wij de oude koepelnok van de stal vervangen door een oversteek of wel doorsteeknok. 

Het dak van deze stal in Delden is voorzien van onze speciale Heat Guard 100 (warmtewerende lichtplaten) dakplaten gecombineerd met vezelcement golfplaten. Het middelste -dat zeker driekwart van het dak beslaat- is één grote lichtstraat. Een oppervlak van maar liefst 1.000 vierkante meter. De Heat Guard platen zijn 3-wandig. De lichtplaten zijn voorzien uv-werende coating en er is een aluminium stof in verwerkt. De warmtewerende lichtplaten hebben een isolerende werking doordat er 2 luchtkamers in zitten. Er ontstaat geen condensvorming doordat de lichtplaten 3-wandig zijn. Door toepassing van het light-roof ontstaat er meer natuurlijke lichtinval in de stal, waardoor het dierenwelzijn en bioritme zal verbeteren. Ook het welzijn van de veehouder is verbeterd omdat er meer licht en lucht in de stal is ontstaan.

 

Tevens hebben wij het dak vervangen van de naastgelegen jongvee stal. Ook hier is een lichtstraat in gekomen van heatguard/ lightroof warmtewerende lichtplaten.