Lightroof dakrenovatie


Terug

Asbest saneren en Lightroof montage te Dalfsen middels het Rennova Renovatie Concept

Het dak van deze ligboxenstal was voorzien van asbest golfplaten, in totaal 1.350 vierkante meter. Deze golfplaten zijn middels asbestsanering verwijderd en afgevoerd. Het nieuwe dak is voorzien van 1.000 vierkante meter Heatguard 100 lichtplaten en 350 vierkante meter asbest vrije golfplaten langs de zij- en onderkant. Tevens hebben wij de kapconstructie verstevigd, de windveren vervangen en de oude nok van de stal vervangen door een tafelnok. 

Het dak van deze stal in Dalfsen is voorzien van onze speciale Heat Guard 100 (warmtewerende lichtplaten) dakplaten gecombineerd met vezelcement golfplaten. Het middelste -dat zeker driekwart van het dak beslaat- is één grote lichtstraat. Een oppervlak van maar liefst 1.000 vierkante meter. De Heat Guard platen zijn 3-wandig. De lichtplaten zijn voorzien uv-werende coating en er is een aluminium stof in verwerkt. De warmtewerende lichtplaten hebben een isolerende werking doordat er 2 luchtkamers in zitten. Er ontstaat geen condensvorming doordat de lichtplaten 3-wandig zijn. Door toepassing van het light-roof ontstaat er meer natuurlijke lichtinval in de stal, waardoor het dierenwelzijn en bioritme zal verbeteren. Ook het welzijn van de veehouder is verbeterd omdat er meer licht en lucht in de stal is ontstaan. 

Door het lage eigen gewicht (ca. 2kg/m2) van de Light-Roof, Heatguard dakplaten wordt de oude draagconstructie minder belast en kan er weer jaren tegenaan. Het lightroof dak geeft geen lichtvervuiling. Tevens heeft het een natuurlijke, passende uitstraling in het landschap. Wederom een duurzame oplossing van Rennova! Rennova hanteert dan ook de slogan: Beter dan goed!